Voice Dialogue Facilitator Opleiding

© Lietje Perizonius

Wat kenmerkt een goede facilitator

Na ruim 25 jaar genoten te hebben van het geven van een Voice Dialogue Facilitator Opleiding, ben ik nu beschikbaar voor af en toe een intensieve lesdag. Op die lesdag pakken we dan aan waar de behoefte naar uitgaat.

Wat is faciliteren, wat is een facilitator?

Onder ‘faciliteren' (letterlijk ‘mogelijk, gemakkelijk maken') wordt verstaan je zodanig ten aanzien van iemand opstellen dat hij respectvolle en werkelijke belangstelling ervaart en zich daardoor uitgenodigd voelt te onderzoeken wat er speelt. De methode is elegant en efficiënt en gaat regelrecht naar de kern van de zaak. Zo wordt bv de achtergrond van onvrede, van een conflict (innerlijk of met een ander) snel helder, voelen alle partijen zich in hun waarde gelaten, worden de oude stellingen verlaten en komt er energie beschikbaar voor een nieuwe creatieve aanpak.
De houding van de facilitator ten aanzien van zichzelf heeft invloed op dit proces. De rol van de facilitator is vergelijkbaar met die van een katalysator in een chemisch proces en met die van de waarnemer in een wetenschappelijke onderzoek. De zuiverheid van de katalysator, de transparantie van de waarnemer beïnvloeden het proces en het onderzoeksresultaat. Het gaat dan ook in deze opleiding niet om het sec aanleren van een techniek. Om goed te kunnen faciliteren is het nodig bewust te zijn van wat er in jezelf speelt en je daarvan minstens voor even los te kunnen maken zodat je zonder veroordeling de ander kunt ontmoeten.

Zie ook het artikel Wat maakt een goede facilitator? onder de knop Artikelen

Plaats

De lesdagen vinden plaats aan de Dr. Koomansstraat 39 in Abcoude, met het openbaar vervoer bereikbaar vanuit Amsterdam, per fiets of bus in 12 minuten vanaf metro Holendrecht, of met de trein. Vanaf het station Abcoude is het 10 minuten lopen. Per auto is het vanaf afslag Abcoude van de A2 nog drie minuten rijden. Er staat een kaartje van Abcoude in het stratenboekje van Amsterdam. Zie HIER voor een routebeschrijving

Lesdag

Wil je meer weten, laat van je horen. Een lesdag begint in principe om 12.00 uur en eindigt om 19.00 uur.

Voor wie al bekend is met Voice Dialogue zijn bij voldoende belangstelling ook de volgende lesdagen bschikbaar


1. Van zoeken naar vinden

Bedoeld voor mensen die bekend zijn met de VD methode. Antwoorden op diepe levensvragen (zoals wie ben ik, waarom ben ik hier, wat betekent 'god' voor mij, wat is Liefde, wat is dood, droom, intuïtie, hart, ET, voor mij, of bijvoorbeeld vragen aan je lichaam over je gezondheid, zoals bijvoorbeeld over wel of geen abortus, wel of geen euthanasie) komen als vanzelf, als ze op juiste wijze benaderd worden.
(Voor deze onderwerpen kun je ook een individuele sessie boeken.)
Data en deelname in overleg.

2. Open faciliteer-dagen voor belangstellenden

Voor geïnteresseerden, elders opgeleiden en oud Arc-en-Ciel-gedienden. Maar ook voor mensen die recent sessies zijn begonnen bij Arc-en-Ciel en graag willen zien hoe anderen 'werken en faciliteren'. Het aantal deelnemers ligt in principe tussen vier en zes.

Welkom vanaf 11:45 uur. De dagen beginnen om 12:00 uur en eindigen in principe om 19:00 uur. Het streven is dat minimaal vier mensen een sessie krijgen van ongeveer een uur. Door Lietje zelf, of door een van de deelnemers. Kosten zijn € 100 per dag ex BTW. Opgave graag telefonisch of met het contactformulier, voicedialogue.nl/contact
© als je aan bronvermelding doet (Lietje Perizonius, voicedialogue.nl),
ben je welkom stukjes tekst van deze site te citeren